Четвер, 28.03.2024, 11:35
OsvitaUA -   тут велика колекція рефератів, курсових та шкільних творів
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Каталог сайтів |
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Міні профіль
Привет: Гість

Сообщения:

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!
Друзі сайта
Подарочные издания книг
Реклама
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Позашкільна освіта: у Міносвіти занепокоєні ліквідацією позашкільних закладів
00:39
Позашкільна освіта: у Міносвіти занепокоєні ліквідацією позашкільних закладів
  Міністерство освіти звернулося до регіональних керівників управлінь освіти з проханням взяти під особистий контроль ситуацію в регіонах стосовно функціонування позашкільних навчальних закладів та вжити заходів щодо недопущення їх ліквідації або реорганізації.

[]
Міносвіти стурбоване ліквідацією позашкільних навчальних закладів

У міністерстві вважають, що реорганізація позашкільної мережі створює соціальну напругу в регіонах та формує хибну громадську думку щодо недосконалості освітньої політики держави

Міністерство освіти звернулося до регіональних керівників управлінь освіти з проханням взяти під особистий контроль ситуацію в регіонах стосовно функціонування позашкільних навчальних закладів та вжити заходів щодо недопущення їх ліквідації або реорганізації.

У листі відомства зокрема зазначається: "Міністерство стурбоване скороченням мережі позашкільних навчальних закладів після прийняття рішень місцевими органами влади про організацію виконання місцевих бюджетів у 2012 році. У ряді областей з метою економії коштів вдалися до реорганізацій, об’єднання позашкільних закладів, що вказує на тенденцію до їх "прихованої" ліквідації".

В міністерстві повідомили, що такі дії органів місцевої влади грубо порушують законодавство "Про позашкільну освіту" в частині збереження комунальних позашкільних навчальних закладів та призводять до зменшення охоплення дітей гуртковою роботою та змістовним дозвіллям, що може стати причиною підвищення рівня дитячої злочинності і правопорушень, зростання бездоглядності.

Крім того, зазначили у міністерстві, внаслідок подібних реорганізацій, як правило, відбувається скорочення робочих місць та втрата кваліфікованих кадрів, передача приміщень закладів освіти для використання не за призначенням.

"Поспішність і необґрунтованість рішень місцевих органів влади, які приймаються без урахування демографічної ситуації, освітніх потреб і запитів населення, думки територіальної громади, створюють нездорову соціальну напругу в суспільстві та формують хибну громадську думку щодо недосконалості державної освітньої політики", - йдеться в листі профільного міністерства.

У міністерстві наголосили, що зазначене свідчить також про невиконання місцевими органами влади відповідних нормативних актів Президента та Кабінету Міністрів, основною метою яких є вдосконалення позашкільної освіти шляхом надання їй належної державної підтримки, зокрема, з боку облдержадміністрацій, - збереження і розширення мережі позашкільних навчальних закладів та створення їх філій.

У відомстві також звернули увагу керівників обласних управлінь освіти на необхідності термінового інформування Міністерства освіти про наміри місцевих органів влади щодо закриття або реорганізації позашкільних навчальних закладів.


Переглядів: 5619 | Додав: GladiatoR | Теги: позашкільні, ліквідація, заклади, міносвіти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню
Лічильники
Учебные метериалы Одесса
ТОП САЙТОВ 4softa
OsvitaUA - тут велика колекція рефератів, курсових та шкільних творівПроверка ТИЦ